Stiuca cu sos de legume
PrinteazaStiuca cu sos de legume din: stiuca, rosie, morcov, patrunjel, sare, unt, lamaie.
- 250 g ştiucă fără oase
- 1 roşie
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- sare
- 1 linguriţă cu unt
- 1/4 lămâie
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, spălaţi-l, fierbeţi-120 min în apă caldă. Lucraţi la foc mic. Săraţi, trageţi vasul de pe foc. Curăţaţi legumele, puneţi-le la fiert în apă caldă cu sare şi lăsaţi-le până se pot consuma.
Scoateţi-le din supă, răciţi-le, treceţi-le prin sită.
Serviţi peştele stropit cu zeamă de lămâie şi acoperit cu sosul de legume, în care aţi pus şi 1 linguriţă cu unt, cu pâine veche de o zi.
Pofta buna!





