Sos cremos de tarhon

Printeaza

Sos cremos de tarhon din: oua, tarhon, marar, mustar, lamaie, smantana, ulei, sare si piper.

Sos_cremos_de_tarhon

 

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 2 linguriţe de frunze de tarhon tocate
  • 1 legătură de mărar
  • 1 linguriţă de muştar
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de smântână
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Fierbe două ouă tari. Pregăteşte o maioneză din cele două gălbenuşuri fierte şi unul nefiert, adăugând chiar de la început sare şi muştar. Toarnă treptat uleiul, amestecând continuu. Când a prins consistenţă, spre final, adaugă zeama de lămâie şi omogenizează. Incorporează puţin câte puţin smântână. Potriveşte de sare şi piper. Adaugă tarhonul şi mărarul tocat.

Acest sos poate fi servit alături de ouă fierte, peşte la grătar, rulade din carne de pui sau de curcan, dar se poate folosi şi ca dressing pentru salatele de crudităţi.

 

Sos cremos de tarhon

Sos_cremos_de_tarhon

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.