Rulou de pui cu unt

Printeaza

Rulou de pui cu unt din: unt, usturoi, patrunjel, sare, piper, piept de pui, ou, pesmet, ulei, cartofi fierti, salata.

Ingrediente: Rulou_de_pui_cu_unt

  • 60 g unt moale
  • 1 căţel de usturoi curăţat şi zdrobit
  • 2 linguri rase cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • sare şi piper negru măcinat
  • 2 piepţi de pui fără piele
  • 1 ou, bătut
  • 60-90 g pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • cartofi fierţi şi salată pentru servire

Mod de preparare:

Bate bine untul, apoi amestecă-l cu usturoiul, pătrunjelul şi asezonează. Pune amestecul obţinut pe o foaie pergament şi rulează-l. Lasă-l la rece până se întăreşte.
Bate pieptul de pui până îşi dublează mărimea. Taie ruloul de unt în două şi aşază fiecare bucată deasupra pieptului de pui. Infăşoară carnea în jurul ruloului.

Trece carnea prin ou, apoi prin pesmet. Unge din nou cu ou şi mai dă o dată prin pesmet.

Aşază rulourile într-o tavă şi lasă-le la rece timp de 2 ore sau peste noapte.

Incălzeşte uleiul într-o tigaie. Prăjeşte fiecare rulou 8-10 minute până devine auriu. Scoate pieptul de pui şi lasă-l să se usuce pe o hârtie absorbantă. Serveşte cu salată şi cartofi fierţi.

Rulou de pui cu unt

Rulou_de_pui_cu_unt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.