Reteta zilei: Prajitura cu lamaie si portocala

Printeaza

Prajitura cu lamaie si portocala din: faina, zahar, unt, oua, zahar, lamaie, coaja de portocala, zahar pudra.

Ingrediente: Prajitura cu lamaie si portocala

  • 2 căni de făină
  • 1/2 cană zahăr
  • 1 cană unt
  • 4 ouă
  • 1 1/2 cană zahăr
  • 1/3 cană suc de lămâie
  • 1/2 cană de făină
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingură coajă de portocală
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Într-un castron, amestecați untul, zaharul și făina.

Preîncălziți cuptorul la 180C. Intr-o tava asezati hartie de copt.

Intindeti aluatul in tava.

Prajitura cu lamaie si portocala
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute.

Între timp, într-un castron, amestecați împreună ouăle, sucul de lămâie, coaja de lămâie, coaja de portocală, restul de zahăr și făină.

Prajitura cu lamaie si portocala
Se toarnă peste aluatul copt și se coace încă 20-25 de minute.

Lăsați să se răcească la temperatura camerei.

Tăiați, presarati cu zahăr pudră și serviti.

Prajitura cu lamaie si portocala

Prajitura cu lamaie si portocala

Prajitura cu lamaie si portocala

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si bezea

Prajitura cu ciocolata si bezea din: unt, zahar, ou, vanilie, faina, pesmet, praf de copt, bezea, ciocolata. Ingrediente: 1 bucata unt moale ½ cana zahar 1 ou 1 lingurita vanilie 1 cană faină 1 ceașcă pesmet 1 linguriță praf de copt 200gr bezele 8 patratele ciocolata ¼ cana chips-uri de ciocolata Mod de preparare: Preîncălziți […]

 

Reteta zilei: Prajitura cu fructe si ovaz

Prajitura cu fructe si ovaz din: unt, fructe, zahar, lapte, sirop de artar, oua, vanilie, ovaz, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, migdale.   Ingrediente: ¾ căna cu unt 1½ cani fructe feliate 4 linguri zahăr ½ cana lapte ⅔ căna sirop de arțar 2 ouă 1 linguriță esenta de vanilie 2 cani ovăz […]

 

Reteta zilei: Prajitura cu lapte

Prajitura cu lapte din: faina, zahar brun, praf de copt, sare, melasa, lapte, unt. Ingrediente: 4 ½ căni făină ½ cana zahar brun 1½ lingurițe praf de copt 1 lingurita sare ½ cana melasa 2 căni de lapte ½ cana unt, topit     Mod de preparare: Amestecă ingredientele uscate împreună. Amestecați ingredientele umede. Amestecati […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.