Reteta zilei: Mix de popcorn cu covrigei si chips-uri

Printeaza

Mix de popcorn cu covrigei si chips-uri din: ulei, boabe de porumb de floricele, nuci, alune, covrigei, chips-uri, biscuiti, unt, sos worcestershire, zahar brun, mustar dijon, mustar pudra, sare de mare, boia de ardei, piper cayenne, praf de usturoi, praf de ceapa.

Mix_de_popcorn_cu_covrigei_si_chipsuri_06

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri boabe de porumb de floricele
  • 1 cană de nuci sau alune
  • 2 cani covrigei
  • 1 cană chips-uri sau biscuiti
  • 6 linguri unt nesărat
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 2 lingurite zahăr brun
  • 1/2 lingura mustar de Dijon
  • 1/2 linguriță muștar pudră
  • 3/4 linguriță sare de mare
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/4 linguriță piper cayenne
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 linguriță praf de ceapă

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 120C.

Intr-o cratita inalta, la foc mediu, puneti uleiul si adaugati porumbul, acoperiti cu un capac si lasati sa se lasa sa pocneasca toate.

Mix_de_popcorn_cu_covrigei_si_chipsuri

Intr-o tava mare puneti floricelele si se adauga nuci, covrigi, chips-uri sau biscuiti.

Mix_de_popcorn_cu_covrigei_si_chipsuri_02

Ștergeți cratita, adaugati unt ,la foc mediu, lasati sa se topeasca si opriti focul.

Adaugati sos worcestershire, zahăr, condimente și sare.

Mix_de_popcorn_cu_covrigei_si_chipsuri_03

Se toarnă amestecul de unt peste amestecul de popcorn si se amesteca până când toate ingredientele sunt acoperite uniform.

Imprastiati pe o foaie de copt intr-o tava si dati la cuptor timp de 45 minute, amestecand la fiecare 15 minute.

Mix_de_popcorn_cu_covrigei_si_chipsuri_04

Lasati sa se raceasca complet si serviti.

Mix_de_popcorn_cu_covrigei_si_chipsuri_05

Mix de popcorn cu covrigei si chips-uri

Mix_de_popcorn_cu_covrigei_si_chipsuri_05

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta-i o “reteta” facuta parca de fiica-mea ( care are 10 ani); CU observatia ca ea este mult mai coerenta si mai realista;
    Note: a. floricele in cuptor la 120 grade? ( poate numai capul “bucatarului” care a inventat ineptia- sa pocneasca la temperatura aia)
    b.”Intr-o tava mare puneti floricelele si se adauga nuci, covrigi, chips-uri sau biscuiti. Ștergeți cratita, adaugati unt ,la foc mediu,(…) ” – …..Aaaaa, care cratita? Parca era o tava?
    c. de ce unt nesarat- daca pui apoi sare? N-ar fi mai bine unt “casino” cu granule de sare marina?
    …..si “reteta” continua cu ineptii…
    Nu mi-as fi pierdut timpul- dar observ ca lipsa de cultura, logica si bun simt (asta pentru ca “daca esti prost stai acasa”- cum obisnuieste mama sa zica) au depasit de mult cota de alarma!!!
    Yuck…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.