Reteta pizza cu legume
PrinteazaReteta pizza cu legume din: faina, apa, drojdie, margarina, ceapa, morcov, telina, cimbru, pasta de rosii, masline, ciuperci, sare, piper.
- 600 g făină
- 300 g apă caldă
- 50 g drojdie
- 1 linguriţă margarină
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină mică
- cimbru
- 2 cutii pastă de roşii
- 100 g măsline
- 1 cutie ciuperci
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu drojdia desfăcută în puţină apă călduţă, apoi se adaugă apa caldă, margarina şi 1 linguriţă de sare. Se face un aluat, care se lasă să crească în tava unsă şi tapetată cu făină. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă, se dau pe râzătoare şi se călesc.
Se adaugă cimbru, piper şi pasta de roşii. Pentru a se înmuia sosul se adaugă puţină apă. Se lasă să şe răcească, apoi se întinde peste aluatul crescut.
Se ornează cu măsline tăiate feliuţe şi ciuperci. Se dă la cuptor 30-40 de minute.
Pofta buna!