Reteta caltabosi afumati

Printeaza

Reteta caltabosi afumati din: carne de porc, ficat, ceapa, sare, piper, ienibahar, cuisoare, condimente.

Ingrediente:

  • 2 kg carne de porc de la ceafă şi de la guşă
  • 500 g ficat
  • 200-300 g ceapă
  • sare
  • piper măcinat
  • ienibahar
  • cuişoare
  • condimente

 

Mod de preparare:

Carnea şi ficatul, tăiate bucăţi, şe dau prin maşina de tocat. Ceapa se căleşte în puţină grăsime şi se adaugă la carne. Se amestecă bine, adăugându-se sare şi condimente.

Cu amestecul obţinut se umplu maţe, dar de data aceasta mai subţiri. Se pun la fiert în apă cu puţină sare, aproximativ 40-50 de minute, fară a da în clocot. La final, se ţin la fum rece timp de 4 ore.

Acest tip de caltaboşi se consumă rece.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Au iesit buni caltabosii astia?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.