Pulpa de iepure in vin alb

Printeaza

Pulpa de iepure in vin alb din: pulpa de iepure, ceapa, usturoi, morcovi, ulei de masline, telina, cartofi, vin, supa de pui, foi de dafin, sare, piper.

Ingrediente:Pulpa_de_iepure_in_vin_alb

  • 2 pulpe spate de iepure
  • 1 ceapă mare
  • 6 căţei usturoi
  • 3 morcovi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 rădăcină ţelină
  • 2 cartofi
  • 400 ml vin alb sec
  • 200 ml supă de pui
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală bine carnea. Se curăţă apoi ceapa, morcovii, ţelina, usturoiul şi cartofii. Se taie ceapa peştişori, iar morcovii şi ţelina, cubuleţe.

Usturoiul se zdrobeşte ca pentru mujdei. Cartofii se taie în bucăţi potrivite şi se păstrează până la folosire în apă rece.

Toate ingredientele de mai sus se pun într-un vas (mai puţin cartofii) şi se adaugă vinul alb, uleiul de măsline, supa şi foile de dafin. Se sărează şi se piperează după gust, apoi vasul se bagă în cuptorul preîncins.

După 1 oră, se adaugă în tavă şi cartofii, în aşa fel încât să fie bine cuprinşi de sos. Se acoperă vasul şi se dă la cuptor pentru încă 30 de minute.

Când e aproape gata, vasul se descoperă şi se mai lasă aşa încă 10 minute, până se rumeneşte frumos carnea.

Pulpa de iepure in vin alb

Pulpa_de_iepure_in_vin_alb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ruxandra Dragomir

    A fost buna?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.