Pui cu sos de verdeaţă si piure de vinete

Printeaza

Pui cu sos de verdeaţă si piure de vinete

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 100 ml vin alb
  • 200 g unt
  • 1 ceapă
  • 2 vinete
  • 1 dovlecel
  • unt
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 ceaşcă supă dintr-un cub de concentrat
  • pătrunjel
  • tarhon

 

Mod de preparare:

Pui cu sos de verdeaţă si piure de vinete: Cureţi carnea şi o tai bucăţele pe care le presari cu sare, le ungi cu unt şi le laşi deoparte cam 30 de minute.

In acest timp pregăteşti piureul de vinete astfel: cureţi vinetele, cartofii şi dovlecelul de coajă, apoi tai rondele vinetele şi dovlecelul, cartofii îi tai cubuleţe şi-i înăbuşi în 50 g de unt topit, iar după 10 minute torni supa din concentratul de condiment.

Le laşi pe foc până se înmoaie, apoi le strecori şi le treci prin sită, amesteci piureul obţinut cu 2 linguri de unt şi potriveşti gustul de sare şi piper.

Rumeneşti bucăţile de carne şi ceapa tocată în 50 g de unt, apoi le scoţi pe un platou. Speli verdeaţa, o tai fin, o pui împreună cu vinul în untul care ţi-a rămas şi laşi să dea în câteva clocote.

Dai sosul deoparte, potriveşti gustul de sare şi piper, îl amesteci cu zeamă de lămâie şi îl torni peste bucăţile de pui rumenite.

Garnitura este piureul de vinete din care pui câte o lingură pentru fiecare bucată de friptură.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.