Piure de vinete cu ceapa

Printeaza

Piure de vinete cu ceapa din: vanata, ulei, ceapa, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Piure de vinete cu ceapa

  • 1 vanata mare
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa alba
  • 2 crengute de cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală vânătă, curăţ-o de coajă şi tai-o cuburi măricele; sărează-le, pune-le într-o strecurătoare, aşază deasupra lor o greutate şi lasă-le să se scurgă.

Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o într-o tigaie cu ulei încins, la foc mic; adaugă bucăţile de vânătă, acoperă cu un capac şi lasă-le la foc mic, amestecând din când în când.

Condimentează-le cu cimbru şi puţin piper şi lasă-le să se înăbuşe circa 15 minute. Pune compoziţia într-un castron şi mixeaz-o până când obţii un piure.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.