Prajitura daneza cu mere, miere si biscuiti

Printeaza

Prajitura daneza cu mere, miere si biscuiti din: mere, biscuiţi simpli, unt, lămâie, miere, esenţă de migdale.

Prajitura_daneza_cu_mere_miere_si_biscuiti

Ingrediente:

  • 6 mere
  • 200 g biscuiţi simpli
  • 1 lingură de unt
  • 1 lămâie
  • 3 linguri de miere
  • 1 linguriţă de esenţă de migdale

 

 

 

Mod de preparare:

Pisează biscuiţii în robotul de bucătărie. Amestecă-i cu esenţa de mig­dale. Curăţă merele de coajă, îndepărtează cotdarele, feliază-le mare, şi stropeşte-le cu zeamă de lămâie.

Pune-le pe foc într-o cratiţă largă în care ai topit untul. Adaugă mierea şi ţine-le la foc mediu până se în­moaie merele. Pasează-le ca pe un piure. Dă deoparte să se răcească.

Aşază în pahare câte un strat de biscuiţi pisaţi, unul de mere, alternând pentru a obţine cinci straturi arătoase. Dă o jumătate de oră la frigider, să-şi ia aromele. Serveşte ca atare sau cu un moţ de frişcă.

Prajitura daneza cu mere, miere si biscuiti

Prajitura_daneza_cu_mere_miere_si_biscuiti

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.