Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz

Printeaza

Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz din: unt, zahar, faina, sare, smochine, esenta de vanilie, fulgi de ovaz.

 

Ingrediente:

  •  225 g unt
  •  175 g zahăr
  •  300 g făină
  •  un praf de sare
  •  500 g smochine
  •  o linguriţă esenţă vanilie
  •  70 g fulgi de ovăz

 

Mod de preparare:

Se amestecă untul cu zahărul si vanilia. Se adaugă făina si sarea, amestecând până la obţinerea unui aluat omogen.

Din aluat se opreşte o treime, iar restul se pune într-o formă de copt unsă si tape­tată cu făină.

Smochinele se trec prin maşina de tocat si se întind peste aluatul din tavă. Se ames­tecă apoi aluatul oprit cu fulgii de ovăz.

Se repartizează cu degetele al doilea amestec si se dă la cuptor 45 de minute.

După ce se răceşte complet, se taie.

Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz

Prajitura_cu_smochine_si_fulgi_de_ovaz

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.