Prajitura cu branza fara coacere

Printeaza

Prajitura cu branza fara coacere din: biscuiti, unt, branza, smantana pentru frisca, capsuni, zahar pudra, gelatina, zahar vanilat.

Ingrediente:Prajitura cu branza fara coacere

Pentru blat:

  • 350 g biscuiţi digestivi
  • 150 g unt

Pentru cremă:

  • 1 kg brânză fină de vaci
  • 400 g smântână pentru frişcă
  • 200 g căpşuni
  • 200 g zahăr pudră
  • 10 g gelatină
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Dai biscuiţii prin blender până devin făină, apoi îi amesteci cu untul până se încorporează. Torni compoziţia într-o formă tapetată cu pereţii înalţi, apeşi cu degetele blatul de biscuiţi până devine bine legat, apoi o dai la frigider.

Intre timp, prepari crema. Mixezi brânza cu smântână şi cu zahărul pudră şi cel vanilat, până acesta se topeşte. Adaugi căpşunile date prin blender în prealabil, înmoi gelatina în două linguri cu apă, aproximativ trei minute, apoi o topeşti pe baie de aburi, amestecând continuu, având grijă să nu atingă punctul de fierbere, pentru că-şi pierde proprietăţile.

Torni gelatina lichidă peste crema de brânză, apoi întreaga compoziţie o aşezi peste blatul de biscuiţi. Dai prăjitura la frigider trei ore înainte de a o servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.