Pomana porcului cu cimbru, boia si vin

Printeaza

Pomana porcului cu cimbru, boia si vin din: carne de porc, cârnaţi afumaţi, costiţă afumată, cimbru, boia, sare, piper, usturoi, vin alb, malai.

Ingrediente:Pomana_porcului_cu_cimbru_boia_si_vin

  • 500 g carne de porc
  • 125 g cârnaţi afumaţi
  • 50 g costiţă afumată
  • cimbru
  • boia
  • sare
  • piper
  • 4 căţei de usturof
  • vin alb
  • 300 g mălai

Mod de preparare:

Speli şi cureţi carnea de eventualele pieliţe. O tai în cubuleţe cât se poate de uniforme. Pui într-o tigaie (tuci) ulei, iar când acesta s-a înfierbântat gdaugi bucăţile de carne şi acoperi cu un capac.

Laşi să prindă culoare carnea pe ambele părţi, adaugi costiţa afumată tăiată cubuleţe sau bastonaşe. între timp, cureţi şi tai usturoiul lamele.

După ce carnea a prins culoare, adaugi piper, un praf de boia şi con­diment din legume, lăsând să fiarbă cu capacul pus 10 minute, lei tigaia de pe foc, adaugi usturoiul şi cimbrul, cârnaţii şi vinul alb şi dai la cuptor pentru maximum 20-25 de minute, în funcţie de cuptorul dumneavoastră.

Pentru a nu fierbe carnea şi a se prăji frumos, sarea o pui la final.

Pentru mamaliga pui apă şi sare şi laşi să înceapă apa să fiarbă, după care adaugi mălaiul în bloc şi începi să amesteci cu grijă, să nu faci cocoloaşe în mămăligă. Pentru un gust mai bun, adaugi puţin unt.

Când mămăliga este gata, o aşezi într-o tavă şi o laşi să se răcească puţin. Mâncarea o serveşti acompaniată de ardei copţi şi o cană cu yin roşu, adusă la masă în mici ceaunuri individuale.

Pomana porcului cu cimbru, boia si vin

Pomana_porcului_cu_cimbru_boia_si_vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.