Placinta pascala
PrinteazaPlacinta pascala din: oua, spanac, usturoi, foitaj, smantana, morcovi, faina, nucsoara, carne de miel, vin, cascaval, sare.
- 8 ouă
- 600 g spanac
- 1 căţel usturoi
- 400 g aluat foitaj
- 1 cană smântână
- 2 morcovi
- 2 linguri făină
- nucşoară
- 300 g carne de miel
- 50 ml vin alb
- 150 g caşcaval
- sare
Mod de preparare:
Toci carnea de miel, o pui într-un castron şi o amesteci cu usturoiul tocat, sare, piper, nucşoară, spanacul opărit şi scurs bine, morcovii fierţi şi tăiaţi cubuleţe, 2 ouă, 2 linguri de făină şi 50 ml vin.
Tapetezi o tavă cu aluatul foitaj, torni compoziţia preparată, aşezi deasupra ei 5 ouă fierte, tăiate în jumătate şi presezi bine. Baţi un ou, îl amesteci cu caşcavalul ras şi cu smântână şi torni totul deasupra plăcintei.
Dai tava la cuptor pentru 45 de minute.
O serveşti caldă sau rece.
Pofta buna!