Placinta pascala

Printeaza

Placinta pascala din: oua, spanac, usturoi, foitaj, smantana, morcovi, faina, nucsoara, carne de miel, vin, cascaval, sare.

Ingrediente:Placinta pascala

  • 8 ouă
  • 600 g spanac
  • 1 căţel usturoi
  • 400 g aluat foitaj
  • 1 cană smântână
  • 2 morcovi
  • 2 linguri făină
  • nucşoară
  • 300 g carne de miel
  • 50 ml vin alb
  • 150 g caşcaval
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Toci carnea de miel, o pui într-un castron şi o ames­teci cu usturoiul tocat, sare, piper, nucşoară, spa­nacul opărit şi scurs bine, morcovii fierţi şi tăiaţi cubuleţe, 2 ouă, 2 linguri de făină şi 50 ml vin.

Tapetezi o tavă cu aluatul foitaj, torni compoziţia preparată, aşezi deasupra ei 5 ouă fierte, tăiate în jumătate şi presezi bine. Baţi un ou, îl amesteci cu caşcavalul ras şi cu smântână şi torni totul deasu­pra plăcintei.

Dai tava la cuptor pentru 45 de minute.

O serveşti caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.