Placinta cu ciuperci si carne

Printeaza

Placinta cu ciuperci si carne din: aluat pentru foitaj, carne tocata amestec porc si vita, ciuperci din conserva, ceapa, gris, oua, apa, mărar, pătrunjel, boia dulce, oregano, busuioc uscat, piper macinat, smântână.

Placinta_cu_ciuperci_si_carne

Ingrediente:

  • 800 g aluat pentru foitaj
  • 800 g carne tocată amestec de vită şi porc
  • 300 g ciuperci din conservă
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 cepe verzi
  • 3 linguri griş
  • 4 ouă
  • 50 ml apă
  • câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
  • 1 lingură boia dulce
  • câte 1 linguriţă oregano şi busuioc uscat
  • piper măcinat
  • sare ulei
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură smântână

Mod de preparare:

Intr-un bol, amesteci carnea cu sare, piper, boia, verdeaţa tocată şi apa rece. Cureţi, speli şi toci ceapa uscată curăţată şi cele 2-3 fire de ceapă verde.

Căleşti în ulei încins ceapa, până începe să se înmoaie. Adaugi pe rând ciupercile scurse şi mărun- ţite şi carnea şi laşi ia foc mic timp de 20-25 de minute, amestecând din când în când.

Presari ore- gano şi busuioc şi stingi focul. Scurgi surplusul de ulei înclinând vasul §i scoţi compoziţia într-un bol. După răcirea completă, încorporezi ouăle bătute, sare şi piper după gust.

Intr-o tavă de 30×40 cm tapetată cu hârtie de copt, aşezi prima foaie de aluat, o înţepi din loc în loc cu furculiţa şi presari 2 linguri griş. întinzi uniform com­poziţia de carne şi presari grisul rămas.

Acoperi cu a doua foaie şi o înţepi din loc în loc. Cu o pensulă de bucătărie, ungi plăcinta cu amestecul de gălbenuş şi smântână. Coci plăcinta în cupto­rul preîncălzit, la foc mediu, timp de 40-45 de minute, până se rume­neşte.

Placinta cu ciuperci si carne

Placinta_cu_ciuperci_si_carne

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.