Pizza cu bacon si mozzarella

Printeaza

Pizza cu bacon si mozzarella din: faina, bere, drojdie, zahar, sare, sos de pizza, bacon, ardei, ananas, mozzarella.

Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.

Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat. Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.

Un ingredient clasic al pizzei este sosul de roșii, care este obținut prin gătirea roșiilor într-o combinație de ulei de măsline, usturoi, ceapă și condimente. Acest sos este întins pe aluatul de pizza înainte de adăugarea celorlalte ingrediente.

 

Ingrediente:Pizza cu bacon si mozzarella

Pentru aluat:

  • 2 cani faina
  • 1 cana de bere
  • 1 pachet de drojdie
  • putin zahar
  • 1 varf de cutit de sare

Pentru topping:

  • 1 ceasca sos de pizza
  • 1 pachet de bacon
  • 1 ardei gras verde, cuburi
  • 1 ceasca ananas, tocat
  • 2 cesti de mozzarella, tocata

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mic, combinati zaharul si drojdia in apa calduta. Se lasa sa stea timp de 15 minute.

Intr-un castron mare, combinati faina cu bere, sare si drojdie.

Lasati sa creasca pentru o ora si jumatate.

Intindeti aluatul. Ungeti cu sos de pizza, adaugati bacon, cuburi de ardei gras verde, ananas tocat si mozzarella

. Coaceti la 200C pentru 12-15 minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.