Peste fript cu dovlecel si fasole
PrinteazaPeste fript cu dovlecel si fasole din: fileuri de peşte mare, ulei, usturoi, sare, piper, morcovi, dovlecel, teci de fasole verde (lată), telină, ardei gras, ulei de susan(sau masline).
- 2 fileuri de peşte mare
- 3 linguri de ulei
- 2 căţei de usturoi
- sare, piper
Pentru garnitura de legume:
- 2 morcovi mari
- dovlecel potrivit
- 5 teci de fasole verde (lată)
- felii de telină
- ardei gras (galben)
- 2 linguri ulei de susan (sau de măsline)
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Cureti fileurile de peşte, le speli şi le usuci bine în prosoape absorbante. Le ungi cu usturoi zdrobit, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, le stropeşti cu ulei şi apoi le rumeneşti într-o tigaie neaderentă, câte 3-4 minute pe fiecare parte.
Le scoţi calde pe farfurii. Cureti legumele, fiecare după caz, îndepărtezi coaja morcovilor şi a felinei, îndepărtezi cotorul cu seminţe ai ardeiului, apoi le tai fâşii subţiri, pe lungime, gen fidelufă.
Laşi dovlecelul cu coajă cu tot şi îl tai bastonaşe cât se poate de subtiri.Sotezi legumele într-un wok larg, cu ulei de susan (sau de măsline) bine încins, circa 3-4 minute, la foc iute.
Peste fript cu dovlecel si fasole
Pofta buna!