Peste fript cu dovlecel si fasole

Printeaza

Peste fript cu dovlecel si fasole din: fileuri de peşte mare, ulei, usturoi, sare, piper, morcovi, dovlecel, teci de fasole verde (lată), telină, ardei gras, ulei de susan(sau masline).

Ingrediente:Peste_fript_cu_dovlecel_si_fasole

  • 2 fileuri de peşte mare
  • 3 linguri de ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • sare, piper

Pentru garnitura de legume:

  • 2 morcovi mari
  • dovlecel potrivit
  • 5 teci de fasole verde (lată)
  • felii de telină
  • ardei gras (galben)
  • 2 linguri ulei de susan (sau de măsline)
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Cureti fileurile de peşte, le speli şi le usuci bine în prosoape absorbante. Le ungi cu usturoi zdrobit, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, le stropeşti cu ulei şi apoi le rume­neşti într-o tigaie neaderentă, câte 3-4 minute pe fiecare parte.

Le scoţi calde pe farfurii. Cureti legumele, fiecare după caz, îndepăr­tezi coaja morcovilor şi a felinei, îndepărtezi cotorul cu seminţe ai ardeiului, apoi le tai fâşii subţiri, pe lungime, gen fidelufă.

Laşi dovlecelul cu coajă cu tot şi îl tai bastonaşe cât se poate de subtiri.Sotezi legumele într-un wok larg, cu ulei de susan (sau de măsline) bine încins, circa 3-4 minute, la foc iute.

Peste fript cu dovlecel si fasole

Peste_fript_cu_dovlecel_si_fasole

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.