Peste cu sunca si cascaval

Printeaza

Peste cu sunca si cascaval din: fileuri de cambut, zeama de lămâie, sare, piper alb, cepe verzi, unt sau margarina, timion, vin alb, smântână dulce, şunca crudă, caşcaval.

Peste_cu_sunca_si_cascaval

Ingrediente:

  • 2 fileuri de cambut a 250 g
  • zeama de la o lămâie
  • sare, piper alb
  • 8 cepe verzi
  • 2 lingura unt sau margarina
  • 1/2 lingurita timion
  • 1/8 l vin alb
  • 200 g smântână dulce
  • 50 g şunca crudă
  • 50 g caşcaval răzuit

Mod de preparare:

Cuptorul se înfierbântă la 250° C. Cambutului i se scoate şira spinării, se stropeşte cu zeama de lămâie, se sărează şi se piperează.

Ceapa verde se taie felii şi se prăjeşte în unt. Se presară cu timion, se stinge cu vin alb, se toarnă peste el smântână, se sărează şi se piperează.

Deasupra se pune cambutul şi oala acoperită se dă la cuptor pentru 1/2 oră. Şunca se taie fâşii.

Se pune peste peşte cu puţin înainte de a se termina timpul de stat la cuptor al acestuia, se presară totul cu caşcaval şi se lasă în continuare la cuptor fără capac până când crusta de caşcaval formată devine galben-aurie.

Peste cu sunca si cascaval

Peste_cu_sunca_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.