Pepene murat, de vara

Printeaza

Mod de preparare:

Pepene murat, de varaSe aşază într-un borcan feliile de pepene, cu beţe de mărar printre ele.

Se face o saramură din 11 de apă, 1 lingură sare, 2 linguri oţet.

După ce s-a răcit, se toarnă în borcan, să acopere pepenele.

Se pune deasupra o farfurie şi se lasă borcanul în cămară sau pe balcon la soare, 4-5 zile.

Apoi se ţine în frigider şi se serveşte la nevoie.

 

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Dulceata de pepene galben cu scrotisoara

Reteta zilei: Pepene galben murat

O reteta delicioasa de pepene galben murat din: otet, apa, pepene galben, scortisoara, cuisoare, piper si zahar. Ingrediente: 300 ml oţet 600 ml apă 1 pepene galben 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată 6-7 cuişoare întregi un vârf cuţit de piper 100 g zahăr   Mod de preparare: Amesteci oţetul cu apa într-o oală mare. Adaugi condimentele […]

Pepene murat

Pepene murat

Pepene murat din: pepeni, usturoi, sare, telina, marar. Ingrediente: pepenasi usturoi telina marar apa sare   Mod de preparare: Se recomandă să se folosească numai pepeni din soiuri târzii. Se aleg pepeni mici, proaspeţi, întregi, cu miezul înroşit. Se spală şi se lasă să se scurgă bine de apă. Deoarece coaja pepenelui este foarte groasă, este […]

Pepene murat

Pepeni murati

Pepeni murati din: pepeni, frunze de telina, sare. Ingrediente: pepeni mici frunze de ţelină sare Mod de preparare: Pepenii se spală, se aşază în borcan, se adau­gă frunzele de ţelină şi se toarnă saramura (la un litru de apă, o lingură de sare cu vârf). Se închid borcanele.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.