Pateuri cu branza, ou si patrunjel

Printeaza

Pateuri cu branza, ou si patrunjel din: foi de plăcin­tă, telemea de vacă, caş, ouă, piper negru, patrunjel, seminţe decojite de floarea-soarelui sau de dovleac, unt topit.

 

Ingrediente:

  • 300 g foi de plăcin­tă
  • 250 g telemea de vacă
  • 200 g caş
  • 2 ouă
  • piper negru măcinat
  • 2 legături pătrunjel
  • opţional, seminţe decojite de floarea-soarelui sau de dovleac
  • 1/2 cană unt topit

 

Mod de preparare:

Dai pe răzătoarea mare telemeaua şi caşul şi le mixezi împreună cu ouăle, piper după gust şi pătrun­jelul, în prealabil spălat, scurs şi tocat.

Pentru o umplutură mai consistentă, poţi să încor­porezi seminţe în umplu­tură. Tai fiecare foaie în jumătate, pe lungime.

Pe fiecare fâşie pui într-un colţ câte o lingură cu umplutură şi pliezi aluatul astfel: prima dată pe dia­gonală, peste umplutură, apoi răstorni triunghiul împachetându-l pe o latu­ră, din nou pe diagonală şi continui astfel până când se termină fâşia.

Procedezi astfel cu restul de aluat şi de umplutură. Aşezi trigoanele în tava unsă cu ulei şi le ungi cu unt.

Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute 10 minute, apoi la foc mediu alte 10-15 de minute, până se rume­nesc uşor.

Când sunt coap­te, le poţi unge cu gălbenuş şi presăra cu seminţe de dovleac şi susan.

 

Pateuri cu branza, ou si patrunjel

Pateuri_cu_branza_ou_si_patrunjel

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.