Pasta de mei cu morcov si nuca

Printeaza

Pasta de mei cu morcov si nuca din: mei decorticat, morcov, sare, ulei, miez de nucă măcinat sau zdrobit.

Pasta_de_mei_cu_morcov_si_nuca

Ingrediente:

  • 1 cană mei decorticat
  • 1 morcov mare
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri miez de nucă măcinat sau zdrobit

 

 

Mod de preparare:

Măsori cantitatea de mei cu ajutorul unei căni de 250 ml.

Presari bobitele de mei într-o tigaie încin­să, fără ulei şi le rumeneşti puţin, amestecând cu o lingură de lemn, timp de aproximativ 3 minute, în acest fel, boabele vor căpăta o aromă aparte.

Laşi meiul să se răcească Intr-un vas cu volumul de cel puţin 1 V2 litri, îl acoperi cu 2 căni de apă călduţă şi îl laşi să se înmoaie.

Cureţi morcovul, îl speli şi îl pui la fiert. Scurgi meiul şi îl fierbi împreună cu 4 căni de apă, timp de 30-40 de minute, la foc mediu, amestecând periodic. După ce boabele s-au înmuiat, le scurgi în strecurătoare.

Mixezi în blender meiul, morcovul, uleiul, nuca, sarea şi 50 ml şupă de morcov, până obţii o pastă omogenă, tartinabilă. O consumi la micul dejun, în zilele de post, pe pâine graham prăjită.

Pasta de mei cu morcov si nuca

Pasta_de_mei_cu_morcov_si_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.