Paine cu mălai dospit

Printeaza

Paine cu mălai dospit din: faina, malai, drojdie, apa, sare, ou.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Paine cu mălai dospit

  • 1 kg făină
  • 1/2 kg mălai (făină de porumb)
  • drojdie cât o nucă
  • apă
  • 1 linguriţă sare
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Din mălai faci o mămăliguţă mai moale, o răstorni pe un platou şi o laşi la rece.

Intr-un vas mai mare de frământat pui făina, adaugi drojdia dizolvată în puţină apă călduţă, sarea şi mămăliguţă răcită şi sfărâmată bine.

Adaugi câte puţin apă căl­duţă şi frămânţi până obţii o cocă potrivit de tare (ca de pâine).

O laşi la dospit, la loc călduros, aproximativ 1 oră.

Ungi apoi mai multe tăvi de cozonac cu untură, pui în fiecare câte o bucăţică de aluat şi-l întinzi cu palmele.

Ceea întinsă trebuie să aibă cam trei degete grosime.

O mai laşi la dospit 20-25 de minute, după care ungi aluatul cu oul bătui, îl înţepi cu furculiţa şi-l dai la cuptor.

După ce s-a rumenit pâinea, o scoţi din cup­tor şi o laşi să se răcească.

 

Poftă bună!


 

Poate te intereseaza si:

 

Paine de casa cu unt

Paine de casa cu unt

Paine de casa cu unt din: ou, faina, apa minerala, drojdie, unt, ulei, sare, zahar.   Ingrediente: 1 ou 2 kg făină 1,5 l apă minerală sau lapte 100 g drojdie 2 linguri unt 1/2 ceşcuţă cu ulei 2 linguriţe sare 2-3 linguri zahăr   Mod de preparare: Pui laptele la încălzit. Intre timp, cerni făina […]

 

Paine cu ceapa caramelizata

Paine cu ceapa caramelizata

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • malai dospit
  • paine din malai
  • turta de malai dospita
  • https://www restaurantedelux ro/paine-malai-dospit html
  • turta dospita

1 comentariu

  1. Foarte buna painea din malai

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.