Paine de casa cu unt

Printeaza

Paine de casa cu unt din: ou, faina, apa minerala, drojdie, unt, ulei, sare, zahar.

 

Ingrediente:Paine de casa cu unt

  • 1 ou
  • 2 kg făină
  • 1,5 l apă minerală sau lapte
  • 100 g drojdie
  • 2 linguri unt
  • 1/2 ceşcuţă cu ulei
  • 2 linguriţe sare
  • 2-3 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Pui laptele la încălzit.

Intre timp, cerni făina într-un lighean şi amesteci cu sare şi zahăr. Adaugi laptele, drojdia şi începi frământatul. După ce strângi aluatul bine, pui untul sau margarina.

Când s-a încorporat, adaugi uleiul şi frămânţi foarte bine, până ce devine un aluat elastic.

Laşi la crescut aluatul, apoi îl împărţi în 8 bucăţi egale, formând câte două suluri pe care le împleteşti ca pe cozonac.

Pui cele 4 pâinici în forme, le laşi să crească, după care le ungi cu ou bătut. Dai formele la cuptor şi laşi să se coacă până capătă o culoare aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.