Paine cu masline si ceapa verde

Printeaza

Paine cu masline si ceapa verde din: făină tip 550, făină tip 650, apă, drojdie uscată sau drojdie proaspătă, sare de mare, rondele de măsline negre die­tetice, ceapă verde, ulei.

Paine_cu_masline_si_ceapa_verde

Ingrediente:

  • 400 g făină tip 550
  • 200 g făină tip 650
  • 260 ml apă
  • 6 g drojdie uscată sau 30 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriţă sare de mare
  • 100 g rondele de măsline negre die­tetice
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 linguri ulei pentru tavă

Mod de preparare:

Faci o maia din drojdie şi puţină apă călduţă. După ce a crescut 15 minute, o amesteci cu făina şi restul de apă călduţă, în care ai dizolvat sarea.

Frămânţi un aluat vârtos, pe care îl acoperi cu folie de plastic şi îl laşi timp de 18-20 de ore într-un loc călduţ, ferit de curent.

Incorporezi măslinele şi ceapa curăţată şi tocată fin, frământând puţin. Ungi cu ulei şi tapetezi cu hârtie de copt tava mare a aragazului.

Modelezi aluatul şi îl împărţi în două suluri pe care le presari cu făină, le acoperi cu un şervet şi le laşi să crească 3/4 oră.

Coci timp de 10 minute la foc iute, apoi 15-20 de minute la foc mediu, până ce pâinicile se rumenesc.

Când s-au răcit, le între­buinţezi la pregătirea sendvişurilor pentru călătorie, în aluat poţi să adaugi ier­buri aromatice, roşii usoa- te sau puţină mozzarella tăiată cubuleţe.

Paine cu masline si ceapa verde

Paine_cu_masline_si_ceapa_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.