Ostropel de pasare

Printeaza

Ostropel de pasare din: pui sau gaina, ulei, faina, bulion, sare, usturoi, dafin, piper, patrunjel.

Ostropel de pasareIngrediente:

  • 1 pui mare sau 1/2 găină mare (sau 1 boboc de raţă)
  • 3 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu făină
  • 2 linguri cu bulion de roşii
  • sare
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • piper boabe
  • 3-4 tije de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pasărea, tranşaţi-o bucăţi potrivit de mari, spălaţi în 2-3 ape şi lăsaţi să se scurgă în sită. Ştergeţi bucăţile de came cu şerveţele, apoi prăjiţi în ulei fierbinte.

Intoarceţi carnea ca să se rumenească pe toate părţile, apoi presăraţi faina în ulei. Amestecaţi timp de 1 min, stingeţi cu 2 căni de apă sau supă caldă, în care aţi diluat bulionul de roşii.

Acoperiţi, lăsaţi să fiarbă 1/2 oră cu usturoi tocat fin, sare, piper boabe şi o foaie de dafin.

Când mâncarea a scăzut şi carnea a fiert, stingeţi focul, decoraţi cu pătrunjel tocat mărunt şi împărţiţi în farfurii.

Serviţi cu pâine proaspătă sau cu mămăliguţă caldă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.