Muschi file in vin

Printeaza

O reteta simpla de muschi file in vin din: carne de manzat, vin rosu, hasma, slanina, supa de carne, usturoi, ulei extravirgin de masline si piper negru.

Ingrediente:Muschi file in vin

  • 800 g carne de mânzat
  • 3 dl vin roşu, gros
  • 400 g haşmă
  • 70 g slănină
  • 1,5 1 supă de carne
  • rozmarin
  • cimbrişor
  • 4 lipii
  • 1 căţel de usturoi
  • ulei extravirgin de măsline
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Curăţaţi usturoiul, spălaţi rozmarinul şi cim­brişorul, apoi tocaţi totul mărunt. Tăiaţi slăni­na în fâşii subţiri cu un cuţit cu lama încălzită la flacără şi presăraţi-o cu tocătura de ierburi aromatice şi cu piperul.

Inveliţi carnea în slănină şi legaţi-o cu sfoară de bucătărie. Curăţaţi haşma şi împărţiţi-o bucăţi. Rumeniţi carnea într-o cratiţă cu 50 g de ulei, adăugaţi feliile de haşmă şi stropiţi cu vinul roşu.

Lăsaţi să se facă la foc iute 5 minute, turnaţi deasupra supa caldă şi acoperiţi cratiţa. înăbuşiţi la foc potrivit circa 2 ore şi jumătate sau până când se vaîngroşa sosul.

Luaţi carnea de pe foc şi tăiaţi-o felii. Aranjaţi pe platou friptura, haşma şi lipia tăiată bucăţi, stropiţi carnea şi haşma cu sosul din cratiţă, şi serviţi.

Muschi file in vin

Muschi file in vin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.