Mousse de lamaie cu sirop de fistic

Printeaza

Mousse de lamaie cu sirop de fistic din: frisca, zahar, oua, lichior, lamaie, fistic, vodca.

Ingrediente:Mousse de lamaie cu sirop de fistic

Pentru mousse:

  • 350 ml frişcă lichidă, rece
  • 1 cană cu zahăr
  • 6 gălbenuşuri
  • • 150 ml lichior de lămâie sau 100 ml suc de lămâie proaspăt
  • • 2 linguri cu coajă rasă de lămâie
  • 1 praf de sare

Pentru siropul de fistic:

  • 1 cană cu fistic nesărat, curăţat
  • 175 g zahăr
  • 1 lingură de votcă

Pentru decor:

  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de apă
  • 1 lingură cu fistic nesărat, curăţat şi mărunţit

 

Mod de preparare:

Pentru mousse, bate frişca până şe intăreşte. Acoperă şi las-o la rece.

Intr-un castron mare mixează zahărul, gălbenuşurile, lichiorul sau sucul de lămâie, coaja de lămâie şi sarea. Toarnă totul într-o crăticioară şi pue pe foc, la bain-marie.

Incălzeşte şi amestecă continuu până obţii o compoziţie cremoasă, aproximativ 3 minute, la cratiţa de pe foc şi continuă să baţi cu un mixer electric până îşi dublează volumul, 5 minute. Adaugă frişca şi omogenizează.

Tapetează cu hârtie pergament o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm. Toarnă crema, nivelând-o uniform. Congeleaz-o timp de 6 ore.

Pentru siropul de fistic, mărunţeşte fisticul cu o râşniţă. Lasă-l deoparte.

Intr-o crăticioară, amestecă apa cu zahărul şi încălzeşte la foc mediu până se dizolvă zahărul. Măreşte focul şi fierbe apa timp de 3 minute, fără să amesteci. Adaugă fisticul şi mai fierbe 3 minute, la de pe foc, acoperă şi lasă-l să infuzeze timp de 4 ore.

Stoarce siropul printr-o sită fină, căptuşită cu un strat de tifon. Aruncă substanţele solide rămase. Toarnă siropul într-o sticlă, sigileaz-o şi las-o la rece.

Pentru decor, amestecă zahărul cu apa într-o crăticioară. Tapetează o tavă cu hârtie pergament.

Incălzeşte apa pe foc până se dizolvă zahărul. Fierbe timp de 2 minute, până când compoziţia s-a închegat, dar nu s-a colorat. Cu lingura stropeşte sirop în tavă formând un model. Presară imediat fistic măcinat şi lasă la rece până se întăreşte.

Pentru a servi, scoate mousse-ul din congelator şi lasă-l 5 minute să se încălzească la temperatura camerei. Taie-l în triunghiuri cu un cuţit cald.

Stropeşte cu siropul de fistic şi decorează cu pânzele de zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.