Minitarte cu sparanghel, chilli si crab

Printeaza

Minitarte cu sparanghel, chilli si crab din: aluat de foitaj, unt, faina integrala, lapte, nucsoara, fulgi de chilli, sparanghel, crab, oua.

 

Ingrediente:

  • 250 g aluat de foitaj
  • 30 g unt
  • 30 g făină integrală
  • 300 ml lapte
  • un praf de nucşoară ploaspăt răzuită
  • un praf generos de fulgi de chilii
  • 125 g sparanghel
  • 100 g carne de crab, scursă de lichid
  • 2 ouă, separate

 

 

 

Mod de preaprare:

Intinde aluatul într-o foaie pătrată de 25 cm. Taie în două şi pune foile una peste alta; rulează-le strâns şi apoi taie segmente de 2 cm grosime.

Intinde fiecare segment ca să obţii o foaie rotundă de circa 10 cm. Pune foile obtinute în forma de brioşe cu 12 bucăţi, înţeapă din loc în loc şi dă la rece.

Incinge cuptorul la 220°C. Pentru umplutură, topeşte untul şi prăjeşte făina 1 min. Stinge cu lapte, amestecă şi fierbe pentru a obţine un sos beşamel. Adaugă nucşoară şi praf de chilii.

Opăreşte sparanghelul 2 min şi apoi toacă bucăţi. Porţionează în forme. Combină sosul alb cu gălbenuşurile.

Bate albuşurile spumă şi adaugă-le în sos. Toarnă compoziţia în tarte şi dă forma la cuptor în tava de copt 20-25 min.

 

Minitarte cu sparanghel, chilli si crab

Minitarte_cu_sparanghel_chilli_si_crab

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine minitartele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.