Midii cu fulgi de ovaz

Printeaza

Midii cu fulgi de ovaz din: midii, vin, oua, usturoi, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Midii cu fulgi de ovaz

  • un kg midii
  • 300 ml vin alb
  • 2 căţei usturoi
  • 2 ouă
  • 200 g fulgi de ovăz
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Midiile se curăţă şi se spală foarte bine, se aruncă cele care sunt deja deschise. Se pun la fiert cochiliile cu vin şi usturoi. Când s-au deschis toate, este semn că sunt gata.

Se scoate miezul cărnos al midiilor şi se usucă cu şervete de hârtie. Se macină mărunt fulgii de ovăz. Se bat ouăle cu sare şi piper, midiile se trec prin ouă şi apoi prin fulgi.

Se prăjesc in ulei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.