Mascarpone cu afine si rom
PrinteazaMascarpone cu afine si rom din: zahăr, apa, rom, afine, mascarone, ou, zahar pudra, zeama de lamaie, zahar vanilat, frisca batuta.
Ingrediente:
- 125 g zahăr
- 1/8 l apă
- 2 cl rom
- 150 g afine (sau produse congelate)
Pentru cremă:
- 125 g mascarpone
- 1 gălbenuş de ou
- 30 g zahăr pudră
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 4 linguri frişcă bătută
Mod de preparare:
Zahărul se fierbe in apă cam 5 min. In acest timp, cristalele care se formează pe marginea oalei se împing mereu înapoi în apă cu ajutorul unei pensule.
Se adaugă romul şi afinele, se mai lasă puţin la fiert, la sfârâit se lasă să se răcească. Mascarpone, gălbenuşul de ou, zahărul pudră, zeama de lămâie şi zahărul vanilat se bat spumă într-un castron.
Se amestecă cu frişca bătută. Această compoziţie cu caşcaval dulce se introduce într-o pungă de ornat cu orificiu în formă de stea şi cu ajutorul acesteia se formează pe farfurii rozete. Se picură deasupra de afine.
Mascarpone cu afine si rom
Pofta buna!