Mascarpone cu afine si rom

Printeaza

Mascarpone cu afine si rom din: zahăr, apa, rom, afine, mascarone, ou, zahar pudra, zeama de lamaie, zahar vanilat, frisca batuta.

Mascarpone_cu_afine_si_rom

Ingrediente:

  • 125 g zahăr
  • 1/8 l apă
  • 2 cl rom
  • 150 g afine (sau produse congelate)

Pentru cremă:

  • 125 g mascarpone
  • 1 gălbenuş de ou
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 4 linguri frişcă bătută

Mod de preparare:

Zahărul se fierbe in apă cam 5 min. In acest timp, cristalele care se formează pe marginea oalei se împing mereu înapoi în apă cu ajutorul unei pensule.

Se adaugă romul şi afinele, se mai lasă puţin la fiert, la sfârâit se lasă să se răcească. Mascarpone, gălbenuşul de ou, zahărul pudră, zeama de lămâie şi zahărul vanilat se bat spumă într-un castron.

Se amestecă cu frişca bătută.  Această compoziţie cu caşcaval dulce se introduce într-o pungă de ornat cu orificiu în formă de stea şi cu ajutorul acesteia se formează pe farfurii rozete. Se picură deasupra de afine.

Mascarpone cu afine si rom

Mascarpone_cu_afine_si_rom

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.