Mancarica de gogosari

Printeaza

Mancarica de gogosari din: gogosari, ardei gras, ceapa, ulei, rosii, usturoi, suc de rosii, foi de dafin, sare, piper.

Ingrediente:Mancarica_de_gogosari

  • 2 kg gogosari
  • 1 kg ardei gras verde
  • 1 kg ceapa
  • 200 ml ulei
  • 1 kg rosii
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 litru suc de rosii
  • foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa şi tai-o cubuleţe. Procedează la fel cu gogoşarii şi ardeii. Decojeşte roşiile şi taie-le cubuleţe. Intr-o oală mare, pune la încins uleiul şi căleşte ceapa.

Când devine aurie, adaugă ardeiul şi gogoşarul. Amestecă încontinuu, adaugă roşiile tăiate cubuleţe, foile de dafin, usturoiul tăiat feliuţe şi sucul de roşii.

Dă focul mic şi lasă tocăniţa să fiarbă molcom. Amestecă din când în când. Atunci când este aproape gata, potriveşte gustul de sare şi piper. Dupa ce a scazut, pune-o in borcane spalate bine si incalzite un pic.

Astupa-le ermetic, apoi asaza-le intr-un vas cu apa sa fiarba la bain-marie, cam o jumatate de ora.

Mancarica de gogosari

Mancarica_de_gogosari

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am facut niciodata mancarica de gogosari

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.