Mamaliga cu ciuperci si patrunjel

Printeaza

Mamaliga cu ciuperci si patrunjel din: apa, malai, unt, sare, ciuperci, boia, ceapa, vin, frunza de dafin, piper, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Mamaliga_cu_ciuperci_si_patrunjel

  • 1 l apă
  • 300 g mălai
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriţă sare
  • 1 kg ciuperci
  • 1 lingură boia dulce
  • 3 cepe mari
  • 100 ml vin
  • 1 frunză dafin
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Pui apa cu sarea şi untul la fiert, iar când încep să fiarbă adaugi mălaiul, în ploaie, amestecând. Dai focul la minimum şi continui să amesteci. Fierbi mămăliga 20 de minute.

După ce s-a fiert mamaliga, uzi o lingură de lemn cu apă şi o desprinzi de marginile vasului, răsturnând-o într-un vas plat.

Pentru ciuperci, căleşti în ulei ceapa tăiată peştişori, după care adaugi riuperrile spălate şi feliate. Adaugi frunza de dafin, vinul şi laşi să fiarbă până scade toată zeama.

Presari boiaua dulce, condimentezi cu sare şi piper, mai laşi câteva minute, opreşti focul şi presari pătrunjelul tocat.

Mamaliga cu ciuperci si patrunjel

Mamaliga_cu_ciuperci_si_patrunjel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.