Crochete din mamaliga cu ciuperci
PrinteazaCrochete din mamaliga cu ciuperci din: mamaliga, ciuperci, sunca, ficatei de pui, sos alb, cascaval, ou, pesmet, unt.
- 0 mămăligă moale
- 12 ciuperci
- 100 g şuncă tocată
- 3 ficăţei de pasăre
- 100 ml sos alb
- 2 linguri caşcaval ras
- ou
- pesmet
- unt
Mod de preparare:
Se pregăteşte o mămăliguţă moale; se face o tocăniţă din ciuperci bine scăzute, şuncă şi ficăţei de pasăre tocaţi. Se face un sos alb, bine legat. Acesta, după ce s-a răcorit, se amestecă în tocană.
Se presară pe masa de aluat caşcaval ras, se întinde tocana şi se modelează gogoşele. Se ia din mămăliguţă caldă, cu lingura, câte o bucată, se face o adâncitură în care se pune gogoşica de tocană, se înveleşte şi se modelează gogoşica.
Gogoşelele astfel făcute se dau prin ou şi pesmet şi se prăjesc în unt sau untdelemn încins. Se servesc calde.
Pofta buna!