Lupta impotriva obezitatii: Clorofila şi cetona de zmeură, arme eficiente împotriva obezităţii

Printeaza

Lupta impotriva obezitatii: Clorofila şi cetona de zmeură, arme eficiente împotriva obezităţii. Vedetele dau tonul şi în privinţa dietelor de slăbit, iar cura cu clorofilă este ultima tendinţă în materie de metode eficiente de topire a kilogramelor.

Pe lângă efectele incredibile în cazul obezităţii, clorofila are beneficii excelente şi pentru sănătate, top modelele Rosie Huntington-Whiteley şi Elle Macpherson fiind doar două dintre celebrităţile care o promovează.

Înaintea clorofilei a fost pe val cetona de zmeură, mai ales după ce Dr. Oz a prezentat, în emisiunea sa, efectele miraculoase pe care extractul de cetonă de zmeură le are asupra organismului uman.Lupta impotriva obezitatii

Clorofila este un pigment care dă plantelor culoarea verde, esenţial în procesul de fotosinteză, pentru că prin intermediul acesteia are loc transformarea energiei luminoase în energie.

Susţinătorii acestei diete spun că clorofila ajută la creşterea calităţii şi cantităţii de celule roşii în sânge, oferind energie organismului, şi pentru că îmbunătăţeşte sistemul de transport al oxigenului în corp.

Are o structură moleculară similară hemoglobinei – substanţa care dă sângelui culoarea roşie şi care este responsabilă cu transportul oxigenului în organism.

De asemenea, clorofila este un puternic antioxidant, care poate proteja ficatul, fiind antiseptică şi antiinflamatoare, şi poate regla activitatea intestinală şi digestivă. Clorofila este, totodată, o sursă eficientă de magneziu, vitamine K, C, acid folic, fier, calciu şi proteine.

Nutriţionistul James Duigan, printre ale cărui paciente se numără top modelele Rosie Huntington-Whiteley şi Elle Macpherson, promovează această dietă cu clorofilă.

Astfel, acesta spune că recomandă pacienţilor săi un tratament cu extract de clorofilă, ce are capacitatea de a regla Ph-ul organismului. “Dietele alimentare bogate în preparate nesănătoase modifică Ph-ul organismului, făcându-l mai acid, lucru care poate duce la insomnii şi creşteri în greutate. Substanţele alcaline (precum extractul de clorofilă) pot regla Ph-ul”, spune acesta, citat de dailymail.co.uk şi Mediafax.

Pro şi contra cetonă de zmeură

• Cetona de zmeură este o enzimă care se găseşte în fructele cu acelaşi nume. Asemeni strugurilor şi vinului roşu care conţin resveratrol, astfel şi zmeura este un alt superfruct care conţine o enzimă unică ce poate oferi un număr ridicat de beneficii în sănătate celor care le consumă.

Nu e de mirare că zmeura este folosită de secole de oameni din toate părţile lumii, iar multe culturi de pe fiecare continent folosesc zmeura în prepararea remediilor şi tratamentelor datorită faptului că este atât de benefică.

Doar recent a fost descoperită enzima cetonă de zmeură, în ciuda faptului că fructul în sine a fost folosit de secole.

• Despre extractul de cetonă de zmeură se spune că ajută organismul să ardă glucoza sau zahărul şi grăsimea (mai ales din ficat) şi că încetineşte eliberarea zaharului în sânge.

Mai exact, atunci când nivelul de zahăr din sânge nu creşte nu se vor forma grăsimi (zahărul se transformă în lipide), iar grăsimile vor fi blocate şi arse, sigur şi natural.

• Potrivit Lisei Lynn, expert în pierderea în greutate şi trainer personal care a lucrat cu celebrităţi ca Martha Stewart, a declarat că persoanele care folosesc suplimente pe bază de cetonă de zmeură pot experimenta pierderea în greutate chiar şi într-o perioadă de cinci zile. Lynn a declarat că cetona de zmeură este foarte sănătosă şi că nu are efecte adverse, cât şi că ajută corpul să ardă grăsimile mult mai repede.

• “Cetona din  zmeură stimulează metabolismul prin creşterea nivelului de adiponectină şi noradrenalină, deci intensificarea metabolismului bazal.

Creşterea noradrenalinei ridică temperatura corpului şi determină organismul să ardă mai multe grăsimi. În timp ce adiponectina creşte, scade şi nivelul de glucoză şi insulină.

Personal, nu am încercat suplimentul vestit, însă ador zmeură. În schimb mi-au scris mulţi, dezamăgiţi că nu au obţinut efectele miraculoase dorite.

Un prilej bun să vă ramintesc că orice supliment doar completează un stil de viaţă sănătos, o dietă sănătoasă, mişcare, un program ordonat de somn, un supliment de slăbit nu poate contrabalansa abuzurile alimentare şi să te mai şi facă să slăbeşti!”, scrie Oana Cuzino pe blogul său.

Articol preluat de aici.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.