Lichior de macese cu tuica de pere
PrinteazaLichior de macese cu tuica de pere din: boabe de măceşe, zahăr candel, ţuică de pere, mere sau cireşe.
- 500 g boabe de măceşe
- 1250 kg zahăr candel
- 1 sticlă de ţuică de pere, mere sau cireşe
Mod de preparare:
Se spală măceşele, se lasă să se zvânte, se taie în două şi se zdrobesc cu un ciocan din lemn, pentru şniţele. Se pun într-un vas de sticlă până la gura lui, deasupra se toarnă ţuica în care a fost dizolvat zahărul.
Amestecul se lasă 2-3 săptămâni la temperatura camerei. în cele din urmă, se strecoară lichidul printr-un filtru de cafea şi se pune în sticle ce se închid ermetic. Se lasă în cameră, cel puţin patru săptămâni,
Inainte de a fi consumat, pentru a câştiga în intensitate ca gust. Ca decor, puneţi câteva măceşe proaspete în sticlă. Arată frumos şi mai aduc puţină aromă.
Iti dai seama ce combinatie iese din lichior si tuica :))) Esti perfect dupa niste shoturi din astea