Lichior de macese cu tuica de pere

Printeaza

Lichior de macese cu tuica de pere din: boabe de măceşe, zahăr candel, ţuică de pere, mere sau cireşe.

 

Ingrediente:Lichior_de_macese_cu_tuica_de_pere

  • 500 g boabe de măceşe
  • 1250 kg zahăr candel
  • 1 sticlă de ţuică de pere, mere sau cireşe

 

 

 

Mod de preparare:

Se spală măceşele, se lasă să se zvânte, se taie în două şi se zdrobesc cu un ciocan din lemn, pentru şniţele. Se pun într-un vas de sticlă până la gura lui, deasupra se toarnă ţuica în care a fost dizolvat zahărul.

Amestecul se lasă 2-3 săptămâni la temperatura camerei. în cele din urmă, se strecoară lichidul printr-un filtru de cafea şi se pune în sticle ce se închid ermetic. Se lasă în cameră, cel puţin patru săptămâni,

Inainte de a fi consumat, pentru a câştiga în intensitate ca gust. Ca decor, puneţi câteva măceşe proaspete în sticlă. Arată frumos şi mai aduc puţină aromă.

Lichior de macese cu tuica de pere

Lichior_de_macese_cu_tuica_de_pere

Incoming search terms:

  • maciese cu zahar si tuica

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    Iti dai seama ce combinatie iese din lichior si tuica :))) Esti perfect dupa niste shoturi din astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.