Ceai de Tei și Măceșe

Printeaza

Ceai de Tei și Măceșe: pentru Relaxare și Întărirea Imunității –  Combinația dintre florile de tei, cunoscute pentru proprietățile lor calmante, și fructele de măceș, bogate în vitamina C și antioxidanți, creează un ceai perfect pentru a te bucura de o stare de bine generală.

Ingrediente:

 • Flori de tei: Teiul este recunoscut pentru proprietățile sale calmante și relaxante, ajutând la reducerea stresului și îmbunătățirea calității somnului.
 • Fructe de măceș: Măceșele sunt bogate în vitamina C și antioxidanți, contribuind la întărirea sistemului imunitar și protejarea organismului împotriva radicalilor liberi.
 • Apă: Apa pură este esențială pentru a extrage toate aromele și nutrienții din florile de tei și fructele de măceș.
 • Miere (opțional): Mierea adaugă o notă de dulceață naturală și are proprietăți antibacteriene, fiind o sursă bună de energie.
 • Lămâie (opțional): Lămâia poate adăuga un plus de prospețime și vitamina C, susținând sistemul imunitar și oferind o aromă plăcută ceaiului.

 

Mod de preparare:

Timp de preparare: 5 minute – Timp total: 15 minute

Începe prin a aduce 500 ml de apă la punctul de fierbere. Apa este esențială pentru infuzarea florilor de tei și fructelor de măceș, extrăgând aromele și nutrienții esențiali.

După ce apa a ajuns la punctul de fierbere, adaugă 1 lingură de flori de tei și 1 lingură de fructe de măceș. Teiul oferă proprietăți calmante, iar măceșele adaugă vitamina C și antioxidanți.

Lasă florile de tei și fructele de măceș să infuzeze în apa fierbinte timp de 10 minute, pentru a permite aromelor să se combine perfect.

După 10 minute, strecoară ceaiul pentru a îndepărta florile de tei și fructele de măceș.

(opțional): Dacă dorești, adaugă 1 linguriță de miere pentru dulceață și/sau câteva felii de lămâie pentru un plus de prospețime și vitamina C.

Reteta Ceai de Tei și Măceșe

Valori nutriționale (per porție)

 • Calorii: 30 kcal
 • Proteine: 0.2 g
 • Grăsimi: 0 g
 • Carbohidrați: 8 g
 • Zaharuri: 7 g (dacă se adaugă miere)
 • Fibre: 0 g

 

Teiul este folosit în medicina tradițională de secole pentru proprietățile sale calmante și capacitatea de a induce somnul și relaxarea.

Măceșele sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de vitamina C, având de până la 50 de ori mai multă vitamina C decât o lămâie.

Mierea este unul dintre cei mai vechi îndulcitori cunoscuți, fiind folosită de oameni de peste 8000 de ani pentru proprietățile sale nutritive și medicinale.

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.