Kunafa: plăcintă cu brânză în stil libanez

Printeaza

Se prepară un sirop din 500 g zahăr, 300 ml apă şi 1 lingură suc de lămâie. Se lasă să fiarbă 5 min., până ce se îngroaşă. Se adaugă 2 linguri de apă de portocal şi se lasă să se răcească, apoi se dă la frigider. Se prepară o cremă înglobând cu telul 125 g făină de orez în 1 l lapte fierbinte.

Se adaugă 125 ml smântână grasă. Se reduce focul la minimum şi se lasă să fiarbă 10 minute, amestecând continuu cu telul. Se adaugă 4 linguri zahăr. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se fierb 400 g fidea şi se adaugă 250 g unt topit. Se amestecă bine şi jumătate de cantitate se aşază într-o formă de tort.

Se acoperă cu cremă şi se aşază deasupra restul de paste; se coace plăcinta la cuptor cca 45 minute. Se scoate apoi din cuptor şi se trece lama unui cuţit de-a lungul marginii.

Se răstoarnă plăcinta şi se însiropează cu jumătate din cantitatea de sirop. Se presară 200 g fistic măcinat şi serveşte alături cealaltă jumătate de cantitate de sirop.

Kunafa

Kunafa: plăcintă cu brânză în stil libanez

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • kunafa reteta
  • prajituri libaneze

1 comentariu

  1. Este foarte buna placinta asta, daca iti iesei 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.