Inghetata de mure cu lamaie si iaurt

Printeaza

Inghetata de mure cu lamaie si iaurt din: oua, sare, zahăr pudră cu aromă de vanilie, coaja si zeama de lamaie, iaurt gras, mure inghetate

Inghetata_de_mure_cu_lamaie_si_iaurt

Ingrediente:

  • 2 albuşuri
  • un praf de sare
  • 20 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • coaja rasă şi zeama de la1 lămâie
  • 140 g iaurt gras
  • 600 g mure inghetate

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugi 1 linguriţă de zeamă de lămâie şi mai baţi 1 minut. Adaugi apoi treptat zahă­rul pudră şi mixezi până se topeşte zahărul.

Adaugi peste albuşul bătut coaja rasă şi restul de zeamă de lămâie, iaurtul şi mixezi totul. Pui murele într-un blender, dea­supra torni amestecul de albuşuri şi mixezi totul bine până când s-au zdrobit bine murele şi obţii o pastă omo­genă.

Dai pasta la congelator timp de 1-2 ore. După acest timp, scoţi îngheţata din con­gelator, mixezi, apoi o mai dai o dată la congelator timp de 2-4 ore, până când se întăreşte.

O serveşti în cupe, decorată cu mure sau simplă. Această îngheţată este răco­roasă şi are succes, mai ales în zilele foarte călduroase, dar o poţi prepara oricând, cu mure din congelator.

Inghetata de mure cu lamaie si iaurt

Inghetata_de_mure_cu_lamaie_si_iaurt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.