Ghiveci national

Printeaza

Ghiveci national 

Ingrediente:Ghiveci national

  • 1 kg carne
  • 200 g mazăre
  • 1 pătlăgică vanătă
  • 400 g cartofi
  • 200 g fasole verde
  • 1 conopidă (sau varză mică)
  • 1 dovlecel mare sau 5 dovlecei mici
  • 25 g bame
  • 1 ardei gras
  • morcov
  • pătrunjel
  • păstamac
  • telină (rădăcină sau frunze)
  • 300 g grăsime
  • 3-4 cepe
  • 500 g roşii
  • mărar
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălăm bine zarzavatul, îl scurgem şi îl tăiem în cuburi mici, pe care le pră­jim în grăsime bine încinsă. Intoarcem zarzavatul uşor cu o lingură de spumuit, ca să nu se sfărame.

Prăjim în grăsime încinsă carnea tăiată în cuburi potrivite şi o scoatem într-o farfurie.

Prăjim în tigaie ceapa, stingem cu puţină apă fierbinte, adăugăm carnea prăjită, roşii (iarna, bulion) şi lăsăm să fiarbă puţin totul, înăbuşit.

Punem carneâ prăjită cu ceapă şi ro­şiile în cratiţa cu zarzavatul, turnăm puţină apă, acoperim cu foi de varză şi dăm la un cuptor potrivit. Apăsăm din cand în cand zarzavatul cu o lingură şi dacă nu are destulă zeamă adăugăm apă. Ghiveciul trebuie să fie bine scăzut. Cînd mancarea este aproape gata, presărăm mărar şi pătrunjel verde.

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.