Ghiveci din Banat

Printeaza

Ghiveci din Banat din: dovlecel, ceapa, conopida, rosii, ardei, vanata, oua, cascaval ras, smantana, sunca de Praga sau jambon, sare, piper, ulei, pesmet.

Ingrediente:Ghiveci din Banat

  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 1 conopidă mică
  • 5 roşii mări
  • 2 ardei graşi
  • 1 vânătă
  • 2 ouă
  • 150 g caşcaval ras
  • 300 ml smântână
  • 200 g şuncă de Praga sau jambon
  • sare
  •  piper
  • ulei
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Tai dovlecelul şi vânătă rondele, ardeiul fâşii, la fel şi şunca, conopida bucheţele, ceapa peştişori, lei o tavă termorezistentă, o ungi cu ulei, presari pesmet şi pui un rând de dovlecei, aşezi bucheţele de conopidă, ardei, ceapa, jambon, vinete.

Repeţi iar deasupra pui roşiile. Intr-un bol baţi bine ouăle cu caşcavalul şi smântână, condimentezi cu sare şi piper măcinat şi torni deasupra.

Dai tava la cuptorul încălzit la 180°C, cam o oră. Este foarte bună atât caldă, cât şi rece.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.