Foie gras cu struguri la tigaie

Printeaza

Foie gras cu struguri la tigaie 

Ingrediente:Foie gras cu struguri la tigaie

  • 600 g de struguri albi cu bob mare (soi muscat)
  • 4 bucăţi de escalop de foie gras, crude, în jur de 120 g
  • 1 lingură de oţet balsamic
  • 15 cl de vin Pineau des Charentes
  • sare de Guerande
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi strugurii. Curăţaţi trei sferturi din ei, a/ând grijă să eliminaţi pe cât posibil sâmburii. Presaţi restul pentru a extrage sucul. Daţi deoparte. Scoateţi bucăţile de foie gras. Puneţi sare şi piper pe ambele feţe. Incălziţi cuptorul la 80° (treapta 2/3).

Incălziţi o tigaie antiaderentă la foc iute, fărâ grăsime. Este obligatoriu ca tigaia să fie încinsă. Căliţi bucăţile de escalop de foie gras timp de 30-45 secunde pe fiecare parte, pentru a se carameliza puţin. Scoateţi-le din tigaie şi puneţi-le pe o farfurie cu hârtie absor­bantă. Păstraţi la cuptor până în momentJl servirii.

Goliţi 90% din grăsimea în care s-a fript. Degresaţi tigaia cu oţetul balsamic şi cu vinul. Lăsaţi să scadă timp de un minut la foc potrivit, apoi adăugaţi sucul de struguri. Daţi focul mai tare pentru a duce lichi­dul la fierbere. Lăsaţi să scadă cu un sfert.

Adăugaţi strugurii curăţaţi şi lăsaţi să se încălzească la foc potrivit, timp de aproximativ două minute. Potriviţi de sare şi piper. Serviţi bucăţile de escalop de foie gras pe mijlocul unei farfurii calde. Turnaţi de jur împrejur sosul, împreună cu strugurii.

* Foie gras nu este doar un aliment festiv de mare valoare gastronomică. Are, de asemenea, un conţinut nutriţional remarcabil. Este bogat în fosfor, potasiu, magneziu şi fier. Acizii săi graşi, mono şi polinesaturaţi, ca şi cantităţile mari de vitamina B9, oferă o protecţie cardiovasculară eficientă.

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/foie-gras-cu-struguri-la-tigaie html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.