Ficat de vitel cu salvie si slanina

Printeaza

Ficat de vitel cu salvie si slanina din: ficat de viţel, sare, piper negru, salvie, faina, usturoi, unt, rosii, slanina afumata, ceapa, usturoi verde, vin rosu sec, sos de friptură îngropat, boia de ardei, piper de Cayeune, zahăr.

Ficat_de_vitel_cu_salvie_si_slanina

Ingrediente:

  • 2 felii de ficat de viţel a 150 g
  • sare
  • piper negru
  • 1/2 lingurita salvie sfărâmată
  • 2 linguri făină
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 2 roşii
  • 50 g slănină afumată
  • 1 ceapa
  • 1 tulpină mică de usturoi verde
  • 100 ml vin roşu sec
  • 100 ml sos de friptură îngropat
  • câte un praf de boia de ardei, piper de Cayeune şi zahăr

Mod de preparare:

Ficatul se condimentează cu sare, piper şi salvie şi se trece prin făină.

Se toacă usturoiul, se pune împre­ună cu untul într-o tigaie la prăjit, se adaugă ficatul care se prăjeşte pe fiecare parte câte 3 minute, se scoate şi se pune la cald.

Se curăţă roşiile de pieliţă, se taie cubuleţe. Se taie fin slănina şi se prăjeşte în untura rămasă, până devine sticloasă. Se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate cubuleţe fine şi se călesc 10 minute.

Se adaugă roşiile şi vinul amestecat cu sosul de friptură peste legume şi se lasă 10 min. să fiarbă. Se drege sosul până devine picant şi se serveşte cu ficatul de viţel.

Ficat de vitel cu salvie si slanina

Ficat_de_vitel_cu_salvie_si_slanina

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.