Eclere cu crema de cappuccino

Printeaza

Eclere cu crema de cappuccino din: faina, oua, sare, apa, ulei, lapte, oua, zahar, zahar vanilat, cappuccino, faina, sare, unt, ciocolata alba.

Ingrediente:Eclere cu crema de cappuccino

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 3 ouă
  • un praf sare
  • 125 ml apă
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 6 gălbenuşuri
  • 14 linguri zahăr
  • un plic zahăr vanilat
  • 2-3 linguriţe cappuccino sau cafea instant
  • 4 linguri făină
  • un praf sare
  • 50 g unt

Pentru glazură:

  • 250 g ciocolată albă
  • un pliculeţ cappuccino
  • 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Se pune apa să clocotească, se adaugă uleiul şi sarea iar, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă bine şi se dă deoparte să se răcească la temperatura camerei. După ce s-a răcit, se adaugă ouăle şi se obţine un aluat moale. Se toarnă cu ajutorul unui poş în tavă sub formă de bastonaşe şi se bagă în cuptorul încins la 180°C.

Separat, se freacă gălbenuşurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul, făina, praful de cappuccino, vanilia şi laptele. Se pune pe aragaz şi se fierbe la foc potrivit să nu se prindă. Se adaugă, spre final, untul şi se lasă să se răcească treptat.

După ce s-au copt bastonaşele, se taie şi se umplu cu crema călduţă. Se ornează cu glazura făcută din ciocola­tă albă, cappuccino şi ulei.

Se dau la rece.

 

Eclere cu crema de cappuccino

Eclere cu crema de cappuccino

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.