Dolce Torinese

Printeaza

Dolce Torinese din: ciocolata, unt, rom, zahar, oua, migdale pisate, biscuiti, frisca si foi de gelatina.

 

Ingrediente:

  • 250 g ciocolată
  • 250 g unt
  • 4 linguri cu rom
  • 2 linguri cu zahăr
  • 2 ouă
  • 150 g migdale pisate
  • 12 biscuiţi
  • 200 g frişcă
  • 4 foi de gelatină

 

Mod de preparare:

Ungeţi cu ulei o formă de chec, apoi întoarceţi-o pe un şerveţel absorbant pentru a se elimina surplusul de grăsime.

Separat, într-o cratiţă cu fund dublu, topiţi ciocolata pe foc moale, amestecând continuu cu o spatulă de lemn.

Când ciocolata este bine topită încorporaţi romul, închideţi focul şi lăsaţi amestecul să se răcească.

Intr-un castron frecaţi untul spumă, adăugaţi treptat gălbe­nuşurile, zahărul, apoi migdalele măcinate, gelatina şi ciocolata răcită.

In alt vas, bateţi spumă tare albuşurile cu puţină sare până când spuma se ţine de tel.

In continuare, încorporaţi treptat spuma de albuş în amestecul de ciocolată. Puneţi apoi în această compoziţie biscuiţii fărâmiţaţi şi turnaţi compoziţia realizată în forma de chec.

Uniformizaţi suprafaţa cu paleta specială din lemn, acoperiţi forma cu o foaie de aluminiu şi lăsaţi-o la rece 4 ore.

Inainte de a fi servit, scoateţi preparatul din formă pe un platou. Dacă nu se separă, puneţi tava un minut într-un vas cu apă caldă.

Tăiaţi prăjitura în felii, pudraţi-le cu zahăr aromat, cu frişcă şi ciocolată rasă.

 

Dolce Torinese

Dolce_Torinese

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.