Creveti cu paine si usturoi

Printeaza

Creveti cu paine si usturoi din: creveti, sare, usturoi, ulei, ardei, paine, patrunjel.

Ingrediente:

  • 250 g creveţi decojiţi
  • sare de mare
  • 2 căţei de usturoi
  • linguri de ulei de măsline
  • 2 ardei iuţi uscaţi
  • 12 felii mici de pâine ţărănească
  • 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Creveţii se sărează şi se lasă să stea circa 10 minute. Usturoiul se curăţă şi se taie în jumătăţi.

Usturoiul şi ardeii iuţi se călesc într-o tigaie cu ulei de măsline încins, fără ca usturoiul să se închidă la culoare.

Când este gata, usturoiul se zdrobeşte în ulei.

Se adaugă creveţii şi se prăjesc amestecând continuu, până se înroşesc şi se pătrund. Se ia tigaia de pe foc.

Feliile de pâine se rumenesc pe ambele părţi sau se prăjesc bine. Creveţii se împart pe pâine şi se presară cu pătrunjel.

Creveti cu paine si usturoi

Creveti_cu_paine_si_usturoi

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.