Covrigi cu margarina si mac

Printeaza

Covrigi cu margarina si mac din: ou, margarină sau unt, drojdie, faina, sare, seminte de mac.

 

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 150 g margarină sau unt
  • drojdie cât o nucă mică
  • făină
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1 lingură cu seminţe de mac

 

Mod de preparare:

Baţi oul, apoi îl împărţi în două. Jumătate din ou o laşi pentru uns, iar restul de ou il pui într-un vas.

Adaugi drojdia, 2-3 linguri de apă călduţă, margari­na ţinută la temperatura camerei şi sarea.

Frămânţi, adăugând făină până obţii un aluat potrivit.

Intinzi o foaie din aluat şi decupezi cu forma înfăinată covrigei, pe care îi aşezi într-o tavă neunsă şi tape­tată cu hârtie de copt.

Ii ungi cu oul bătut, îi presari cu mac şi îi dai la cuptorul preîncălzit, pentru circa 15-20 de minute.

 

Covrigi cu margarina si mac

Covrigi_cu_margarina_si_mac

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.