Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor

Printeaza

O reteta de cotite de porc marinate in sos dulce acrisor din: usturoi, piure de rosii, ketchup, miere, suc de portocala, suc de mere, sos de soia, sos worcester, piper si costite de porc.

Ingrediente:Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor

pentru marinata:

  • 2 catei de usturoi tocati
  • 100 g piure de rosii
  • 50 g ketchup
  • 100 g miere
  • 60 ml suc de portocale
  • 60 ml suc de mere
  • 60 ml sos de soia
  • 2 linguri sos Worcester
  • piper

in plus:

  • 2 costite de porc

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron toate ingredientele pentru marinată. Impărţiţi costiţele în 4 bucăţi, aşezaţi-le în marinată, acoperiţi-le şi lăsaţi-le cca. 24 ore să se pătruindă. Intoarceţi-le din când în când.

Scoateţi costiţele din marinată, scurgeţi-le şi aşezaţi-le cca. 10 minute pe grătar, cu partea cu oase în sus. Ungeţi-le din când în când cu marinată.

Apoi întoarceţi-le şi lăsaţi-le alte 8-10 minute pe grătar. Ungeţi-le în continuare cu sosul marinat. La final, aşezaţi-le pe un platou şi serviţi-le cu salată sau cartofi.

Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor

Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.