Cornulete grecesti

Printeaza

Cornulete grecesti din: unt, zahar, albus, coniac, faima, praf de copt, alune.

Ingrediente:Cornulete_grecesti

  • 230 g unt nesărat
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 albuş de ou mare
  • 30 ml coniac
  • 360 g (3 ceşti) făină
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 100 g alune, mărunţite
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Intr-un castron, bate untul cu zahărul, până obţii o cremă deschisă la culoare.

Adaugă coniacul şi albuşul bătutîn prealabil şi omogenizează. Separat, amestecă făina cu praful de copt, apoi adaug-o treptat în crema de unt. Adaugă alunele şi frământă un aluat.

Pune aluatul pe o suprafaţă de lucrupresărată cu făină şi împarte-l în bucăţele, modelând cornuleţe. Pune-le într-o tavă tapetată şi coace-le aproximativ 20 de minute.

Scoate-le pe un platou şi presară deasupra zahăr pudră.

Cornulete grecesti

Cornulete_grecesti

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.