Cornulete grecesti cu nuci si coaja de portocala

Printeaza

Cornulete grecesti cu nuci si coaja de portocala din: făină (cernută de 3 ori), unt, oua, smantana, sare, nuci, zahar pudra, coajă rasă de lămâie şi portocală.

Ingrediente:

  • 500 g făină (cernută de 3 ori)
  • 100 g unt
  • 5 gălbenuşuri
  • 200 g smântână
  • 1 vârf cuţit de sare

Pentru umplutură:

  • 300 g nuci măcinate
  • 200 g zahăr pudră
  • 4 albuşuri
  • coajă rasă de lămâie şi portocală

Mod de preparare:

Freci untul spumă, după care adaugi gălbenuşurile, pe rând, sarea, smântână, făina şi frămânţi bine un aluat.

Rulezi şi tai bucăţi egale, de mărimea unei nuci, pe care apoi le rotunjeşti şi le aşezi pe o tavă.

După ce tava se umple, acoperi cu hârtie albă şi suprapui un alt rând de biluţe din aluat, până se termină.

Dai tava la frigider pes­te noapte.

A doua zi, întinzi fiecare bucăţică de aluat, cât se poate de subţire. Pui câte o linguriţă de um­plutură pe fiecare şi rulezi în formă de cornuleţe.

Aşezi cornuleţele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le laşi să se coacă la foc iute, până ce se îngălbenesc.

Când le scoţi din cuptor, le pudrezi imediat cu zahăr vanilat.

Aceste cornuleţe se pot păstra mai mult timp, fiind la fel de gustoase şi fine datorită aluatului deosebit.

Umplutura o obţii amestecând nucile măcinate cu zahărul, aromele şi albuşurile bătute spumă.

 

Cornulete grecesti cu nuci si coaja de portocala

Cornulete_grecesti_cu_nuci_si_coaja_de_portocala

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.